Nieuws

LGIM waarschuwt voor sterk PVV

De Nederlandse verkiezingen op 15 maart kunnen populisten elders in Europa weleens vleugels geven, stelt LGIM.

 De aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart worden door verkiezingen elders in Europa, het Italiaanse referendum en de Amerikaanse verkiezingen ondergesneeuwd.

Dat gebrek aan aandacht kan gevaarlijk zijn, stelt multi-assetteam van Legal and General Investment Management (LGIM): de populariteit van de PVV wijst erop dat de populistische opmars in Nederland een ontstekingsvlam binnen de Eurozone kan zijn in 2017. Het multi-assetteam van LGIM telt twee Nederlanders.

Het acute gevaar op ene populistische golf lijkt te zijn geweken. De VVD is momenteel leidend in de zetelpeilingen, wat een coalitie zonder de PVV makkelijker zou maken.

De PVV heeft echter lang op kop gelegen in de peilingen. De immigratiecrisis is echter ietwat naar de achtergrond geschoven, waardoor het debat zich nu meer richt op binnenlandse kwesties.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's