Nieuws

Amundi bevestigt interesse Pioneer

Amundi heeft de interesse in Pioneer Investments bevestigd, maar weerspreekt het overnamebedrag dat in de media circuleert.

De Franse vermogensbeheerder met duizend miljard euro onder beheer spreekt in een verklaring tegen dat het vier miljard euro op tafel wil leggen voor de asset managementtak van de Italiaanse bank UniCredit.

Eerder dit jaar werd Pioneer Investments op drie miljard euro gewaardeerd. Bronnen door Reuters geraadpleegd verwachten een hoger bod. Volgens Amundi zou een overname van Pioneer passen bij de groeistrategie die tijdens de beursgang bekend werd gemaakt.

Ook andere potentiele kopers zouden zich hebben gemeld. Een consortium onder leiding van Poste Italiane wil twee miljard euro ophalen bij de banken voor de overname. Ook de Australische Macquarie bank en het Britse Aberdeen Asset Management zouden in de race zijn voor Pioneer Investments.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen