Nieuws

Olieprijs kan naar 75 dollar

De olieprijs kan verder stijgen naar 75 dollar per vat in 2019, aldus Nick Melhuish, hoofd wereldwijde aandelen bij Amundi.

De olieprijs kan verder stijgen naar 75 dollar per vat in 2019, aldus Nick Melhuish, hoofd wereldwijde aandelen bij Amundi. Hij reageert hiermee op de beslissing van de Opec om de olieproductie te beperken om zo de prijs omhoog te krijgen.

Dat was een verrassing, aangezien de Opec dat niet eerder wilde doen. Melhuish runt het Amundi Funds Equity Global Concentrated-fonds en schreef dat de markt skeptisch is als het om de doelen van de Opec gaat, aangezien ze zich zelf niet altijd aan die doelen houden.

Het cartel functioneert volgens hem niet meer zo goed als vroeger. "Een olieprijs per vat van 75 dollar eind 2019 is waarschijnlijk, ongeacht wat de Opec doet. Op lange termijn, meer dan tien jaar, is de outlook voor de olieprijs minder rooskleurig door de opkomst van schone energie en schone vervoersmiddelen."

De beperking van CO2-uitstoot in Europa en de VS en de verbetering van batterijen van electrische auto's zal er op lange termijn voor zorgen dat benzine- en dieselauto's op de weg bijzonder worden. "Dit heeft zijn weerslag op de olieindustrie. Kijk naar Duitsland, daar zijn al plannen voor een nul-uitstoot van CO2 voor 2030."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's