Nieuws

Vijftigplusser grootverbruiker ETF’s

Het idee dat vooral millennials gecharmeerd zijn van ETF’s klopt niet. Vijftigplussers en hun adviseurs zijn de grootverbruikers.

Het idee dat vooral millennials gecharmeerd zijn van ETF’s klopt niet. Vijftigplussers en hun adviseurs zijn de grootverbruikers. Zij doen dat vanwege de lage kosten. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van BNY Mellon onder 1.500 financiële adviseurs en hun klanten naar het gebruik van ETF’s.

Bijna de helft (48%) van de babyboomers (51 tot 70 jaar) belegt in ETF’s, tegen 29% van de generatie ouder dan 71 jaar en 17% van Generatie X (36 tot 50 jaar). Millennials (jonger dan 36 jaar) sluiten de rijen met 6%. Het onderzoek rekent af met het idee dat vooral millennials gecharmeerd zijn van ETF’s doordat goedkope passieve beleggingen hand in hand gaan met robo-advies, dat zich richt op deze doelgroep.

BNY Mellon concludeert verder dat bij klanten van adviseurs die gebruik maken van ETF’s deze producten in bijna twee derde van de gevallen (64%) het hart vormen van de beleggingsportefeuille. 68% van de adviseurs geeft aan in de toekomst nog meer gebruik te gaan maken van ETF’s.

Bij het selecteren van ETF’s staat performance voorop. De adviseur vindt het het minst belangrijk wie de uitgevende partij is. De grootste belemmering voor het gebruik van ETF’s zijn zorgen over de structuur van deze indexproducten. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie