Nieuws

Hedgefunds op winst in september

Hedgefunds zijn in rustiger vaarwater gekomen in september, een maand met een hoofdrol voor centrale banken.

Hedgefunds zijn in rustiger vaarwater gekomen in september, een maand die gedomineerd werd door centrale banken.De HFRX Global Hedge Fund index is in september 0,6% hoger geëindigd. In het derde kwartaal noteerde de wereldwijde hedgefondsenindex 2,2% winst.

Hedgefondsen met een relatief grote blootstelling aan opkomende markten kwamen als winnaars uit de bus. Hedgefondsen die trendstrategieën aanhangen, hadden het lastiger doordat een aantal trends kantelde nadat de ECB het beleid niet wijzigde. Daardoor verdampten eerder in de maand gerealiseerde winsten op beleggingen in langlopende obligaties, aandelen en edelmetalen.

Nadat de Fed de rente ongemoeid liet, volgde een rebound maar managers die hun posities hadden aangepast, moesten op de blaren zitten.

De best presterende strategie in september betrof aandelen, dankzij een lage volatiliteit en gunstige marktomstandigheden; de HFRX Equity Hedge index steeg met 1,5%. Over een heel jaar bekeken pakken eventgedreven strategieën het beste uit met een winst van 7,2%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus