Nieuws

Jens Wiklund CEO Handelsbanken NL

Optimix-eigenaar Handelsbanken heeft Jens Wiklund benoemd als topman in Nederland.

 Handelsbanken, eigenaar van de Nederlandse vermogensbeheerder optimix, heeft de Fin Jens Wiklund (41) benoemd als topman in Nederland. Hij volgt Mikael Sørensen op, die CEO wordt van Handelsbanken in het Verenigd Koninkrijk.

Wiklund is momenteel Chief Financial Officer (CFO) bij Handelsbanken UK en heeft een lange staat van dienst. Voorheen was hij onder andere Head of Finance / Senior Vice President van Handelsbanken Capital Markets, Head of Administration, Accounting & Control/Senior Vice President van Handelsbanken International en General Manager van ZAO Svenska Handelsbanken in Rusland.

Handelsbanken is sinds 2002 actief in Nederland, dat door het bedrijf als een van zijn zes thuismarkten wordt beschouwd. Het heeft hier 23 kantoren. In april van dit jaar nam de bank alle aandelen van de Nederlandse vermogensbeheerder Optimix over

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie