Nieuws

UBS mikt op ‘arme particulier’

UBS lanceert een laagdrempelige adviesdienst voor particuliere beleggers.

UBS is niet alleen meer voor miljonairs. De bank lanceert een laagdrempelige adviesdienst voor particulieren

Mensen met een vrij belegbaar vermogen vanaf 15.000 Britse pond (16.700 euro) zijn welkom bij de dienst die in november in het Verenigd Koninkrijk van start gaat onder de naam SmartWealth. Op termijn wil UBS het platform ook in andere landen uitrollen.

‘s Werelds grootste vermogensbeheerder voor rijke particulieren (mensen met een vermogen tussen 2 miljoen en 50 miljoen dollar) wil met het platform individuen aan zich binden die minder geld hebben te besteden in een poging om extra schaalgrootte te creëren.

SmartWealth is geen robo-advies, benadrukt UBS maar levert via een digitaal kanaal opinies en advies van de beleggingsdeskundigen van de Zwitserse bank. Klanten betalen vergoeding van 1,7% voor een actief beheerde portefeuille een, en voor een passieve portefeuille 1%. Hoe meer geld wordt belegd hoe harder de fee daalt.

De wealth managementdivisie van UBS staat onder druk doordat vermogende particulieren meer cash aanhouden als gevolg van politieke en economische onzekerheid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen