Nieuws

Delta Lloyd wijst bod NN af

Verzekeraar Delta Lloyd doet het overnamebod van NN Group af als ‘te laag’ maar ziet ook voordelen in een fusie.

Verzekeraar Delta Lloyd doet het overnamebod van NN Group af als ‘te laag’ maar ziet ook voordelen in een fusie.

Het bod van 2,4 miljard euro in contanten, 5,30 euro per aandeel, dat NN zondag in een brief een bod op tafel bij de raad van bestuur en de commissarissen van de verzekeraar. is niet in het belang van aandeelhouders en andere belanghebbenden. Het waardeert de verzekeraar substantieel onder, aldus Delta Lloyd vrijdag in een persbericht.

Het bod is gebaseerd op 0,64x de boekwaarde van de verzekeraar op 30 juni 2016, en houdt rekening met een dividendrendement komend jaar van 5,6%. De premie van 29% op de slotkoers van het aandeel op 4 oktober 2016 is onder de marktnorm voor contante biedingen van deze soort, aldus Delta Lloyd.

Het bestuur van Delta Lloyd is niet tegen transacties, die waarde voor aandeelhouders creëren en andere belanghebbenden voordelen bieden. Een fusie kan kosten-, kapitaal- en financieringsvoordelen opleveren, denkt Delta Lloyd. Het bod van NN heeft echter ‘geen acceptabele basis voor zo'n transactie’, aldus de verzekeraar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen