Nieuws

ComStage ETF’s op eigen benen

De ETF-tak van Commerzbank, ComStage ETF’s, gaat verder als zelfstandige dochter, en komt mogelijk in de etalage te staan.

De ETF-tak van Commerzbank, ComStage ETF’s, gaat verder als zelfstandige dochter, en komt mogelijk in de etalage te staan.

De spin off is bedoeld om de ‘verdere consolidatie van Commerzbank als belangrijke aanbieder van ETF’s in Europa en Azië en van gestructureerde producten in 14 landen’ in goede banen te leiden, aldus de Duitse bank in een persbericht. Op de middellange termijn moet de nieuwe divisie een feit zijn.

De stap maakt onderdeel uit van een reorganisatie waarbij de komende vier jaar 9.600 banen verloren zullen gaan. De tweede bank van Duitsland wil zich richten op haar kernactiviteiten, en investeren in digitalisering.

Voor beleggers in ComStage ETF’s verandert er niets, benadrukt Commerzbank. Het gros van de ETF’s die de bank aanbiedt, maakt gebruik van synthetische replicatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie