Nieuws

Source lanceert low vol-VS-ETF

Source en Risk Based Investment Solutions hebben de Source RBIS Equal Risk Equity US UCITS ETF gelanceerd.

Source en Risk Based Investment Solutions (dochteronderneming van Rothschild & Co group) hebben de Source RBIS Equal Risk Equity US UCITS ETF gelanceerd.

Het doel is om beleggers brede exposure te bieden aan Amerikaanse aandelen met een lagere volatiliteit dan traditionele methodes gebaseerd op marktkapitalisatie, zonder afbreuk te doen aan het langetermijnrendement, aldus de ETF-uitgevers.

De ETF volgt de R Risk-Based US Equity Index, de 500 grootste Amerikaanse aandelen komen in aanmerking voor opname. Hiervan worden de 250 aandelen met het laagste risicoprofiel geselecteerd op basis van volatiliteit en correlatie.

De aandelen worden vervolgens gewogen zodat zij elk een gelijke bijdrage leveren aan het risico. De index wordt maandelijks herschikt en ieder kwartaal herzien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's