Nieuws

ECB in aandelen

Wereldwijd in credits beleggen zonder valutarisico en gaat de ECB aandelen opkopen? Zeven onmisbare researchrapporten.

ABN Amro gooit de knuppel in het hoenderhok: gaat de ECB aandelen opkopen?

In de selectie van de beste researchrapporten van de afgelopen week door OpinioPro staat het beleid van de centrale banken opnieuw centraal. Vanuit meerdere gezichtspunten is naar het handelen van Draghi gekeken.

  • Meer investeren in infrastructuur

In haar nieuwe publicatie Global Macro Outlook breekt BlackRock een lans voor meer infrastructurele bestedingen van overheden, nu het QE-beleid van de centrale banken haar limieten aan het bereiken is.

  • Wereldwijd in credits zonder valutarisico

Vanwege de historisch lage rente bieden investment grade credits interessante mogelijkheden ten opzichte van overheidsobligaties. Vanuit Amerikaans standpunt bekijkt Pine Bridge hoe een wereldwijde exposure kan worden bewerkstelligd in deze assetklasse zonder het bijbehorende valutarisico te lopen.

  • Nieuwe normaal

Leven met The new normal. Standard Life Investments legt in haar Weekly Economic Briefing uit wat de ‘nieuwe normale omstandigheden’ zijn, die de extreem lage rente van vandaag de dag ondersteunen/ in stand houden. Dat is nog een hele lijst.

  • Wachten op de beer

Met 91 maanden duurt de huidige Amerikaanse bull markt al een derde langer dan zijn gemiddelde voorganger. Luca Paolini, chief strategist bij Pictet, stelt dat we in de laatste fase van de opgaande cyclus zitten, maar toch 10 tot 20% stijgingspotentieel hebben voordat de beer het overneemt. 

  • Positief over opkomende markten

KBC sluit zich aan bij het contingent dat positief is over opkomende markten. In haar strategie-update bespreekt de Belgische bank waarom dit voor alle opkomende regio’s (Azië, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa) geldt.

Meer groei in de VS

In de wekelijkse UBS House View wordt gesignaleerd dat het consumentenvertrouwen in de VS op een negenaars hoogtepunt staat. Hieruit wordt geconcludeerd dat dit de Amerikaanse economie ondersteunt om voorlopig haar gematigde groeipad te vervolgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022