Nieuws

Obligatie-ETF vervangt obligatie

Institutionele beleggers zoeken vaker met ETF’s blootstelling aan de obligatiemarkt.

Institutionele beleggers zoeken vaker met ETF’s blootstelling aan de obligatiemarkt. Het moeilijke handelsklimaat op obligatiemarkt zelf is de belangrijkste reden voor de draai naar de indextrackers, blijkt uit onderzoek van Greenwich Associates onder 104 Amerikaanse institutionele beleggers.

Deze grote beleggers klagen over de hoge kosten om orders uit te voeren en oplopende uitvoertijden voor orders; in het bijzonder bij grote volumes.

68% van de ondervraagde institutionele beleggers heeft in de afgelopen drie jaar meer gebruik gemaakt van ETF’s, terwijl 30% overweegt om binnen een jaar individuele obligatieposities te verruilen voor obligatie-ETF’s. Liquiditeit en lage handelskosten zijn de belangrijkste redenen om gebruik te maken van obligatie-ETF’s.

Institutionele beleggers gebruiken obligatie-ETF’s voor sectorbeleggen, om risico’s te beheersen en om de rentegevoeligheid aan te passen, zegt directeur Andrew McCollum van Greenwich Associates.

Volgens het onderzoek gebruiken institutionele beleggers ETF’s ook steeds vaker voor grote transacties. Dit jaar plaatste 31% ETF-orders van 50 miljoen dollar of meer tegen 16% een jaar geleden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie