Nieuws

Nordea AM lanceert long/short-fonds

Nordea AM versterkt zijn positie in de markt van unconstrained.

Nordea Asset Management heeft op 27 september een nieuw fonds gelanceerd: het Nordea 1 Global Long Short Equity Fund – USD Hedged (ISIN LU1002957253) gelanceerd. Het fonds streeft een consistente absolute return na, met een lage correlatie naar rendementen van de aandelenmarkten. "Het is daarmee beperkt afhankelijk van het algehele gedrag van de markt."

ClariVest Asset Management LLC (ClariVest), een in de VS gevestigde investment boutique, is de sub- manager van het fonds. Het fonds wordt beheerd door een team van vijf portefeuillemanagers, waarvan Todd Wolter (zie foto) de verantwoordelijk portfoliomanager is. Hij is verantwoordelijk voor het overzien van de totale portefeuille samenstelling en het risico profiel daarvan.

Christophe Girondel, hoofd distributie bij Nordea. “Met groeiende zorgen over de historisch lage rendementen en toenemende marktvolatiliteit geloven wij dat deze absolute return oplossing een belangrijk alternatief is voor beleggers die hun portefeuille wensen te diversificeren."

Zachte sluiting

Nordea Group is met 300 miljard euro belegd vermorgen, de grootste financie¨le dienstverlener in Noord-Europa. Het succes van Nordea berust mede op een multi-boetiek-benadering.

Op 7 september haalde Nordea AM het nieuws toen het bekendmaakte het populaire Nordea 1 Stable Return Fund zacht te sluiten. Het vermogen van het fonds was zp zo snel en zo sterk opgelopen, dat de fondsbeheerders niet langer in staat waren de bestaande succesvolle strategie nog langer uit te voeren.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie