Nieuws

Smart bèta vliegt in Europa

De instroom in Europa in smart beta-ETF’s is met meer dan een kwart omhoog geschoten in een jaar tijd.

De instroom in Europa in smart beta-ETF’s is met meer dan een kwart omhoog geschoten in een jaar tijd. Volgens gegevens van Morningstar is in het jaar tot 30 juni 2016 het vermogen belegd in Europese smart bèta-ETF’s met 7,5 miljard euro gestegen naar 36,5 miljard euro.

In die periode zijn 58 nieuwe ETF’s op de markt gekomen, die gebruik maken van alternatieve indices. Steeds meer partijen, van particuliere beleggers tot pensioenfondsen, omarmen smart bèta-ETF’s en dat drijft de groei, aldus Morningstar.

De beheervergoedingen van 71 van de 608 smart bèta-ETF’s zijn gedaald, gemiddeld met 0,03%. Van 63 ETF’s is de beheervergoeding licht gestegen, gemiddeld met 0,01%. Bij de overige 474 ETF’s is de fee gehandhaafd. Morningstar verwacht dat de beheerkosten een dalende trend laten zien naarmate de tijd verstrijkt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie