Nieuws

Marcel Tak start beleggingsfonds

Marcel Tak heeft samen met Jan van Rossum een beleggingsfonds opgericht: Bufferfund.

Marcel Tak heeft samen met Jan van Rossum een beleggingsfonds opgericht: Bufferfund. Bufferfund biedt naar eigen zeggen een oplossing voor beleggers die niet volledig blootgesteld willen zijn aan de grillen van de aandelenmarkt. Dat doet het fonds door te beleggen in beursgenoteerde, gestructureerde beleggingsproducten.

Het fonds heeft als belangrijkste doelstellingen:

  1. Minder sterk bewegen dan de aandelenkoersen, gemeten via de prestaties van de EURO STOXX 50 (bruto total return) index.
  2. Op langere termijn een beter rendement behalen dan genoemde aandelenindex.

Bufferfund voert een actief beleggingsbeleid om deze doelstellingen te realiseren. De fondsmanagers maken gebruik van Capped Bonus Certificaten. Aan de beurzen van Frankfurt en Stuttgart staan honderdduizenden Bonus Certificaten genoteerd. Door zorgvuldige selectie en actief beheer volgens vaste regels beoogt het fonds de voordelen van deze producten optimaal te benutten.

Daarbij speelt risicobeheersing een centrale rol, maar ook winstmanagement om de rendementsperspectieven te vergroten, aldus oprichter (en IEX-columnist) Marcel Tak. 

Inschrijven kan dagelijks door het invullen van het inschrijfformulier. Het minimum inschrijfbedrag is 100.000 euro. Na het doorlopen van de acceptatieprocedure (wettelijk verplicht), kan de inleg gestort worden op onze ABN Amro rekening.

Hier zijn de inschrijfvoorwaarden en het inschrijfformulier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's