Nieuws

ESG-ETF’s UBS nemen kaap 1 miljard

Het totaal belegde vermogen in de duurzame ETF’s van UBS Asset Management heeft de kaap geslecht van een miljard dollar.

Het totaal belegde vermogen in de duurzame ETF’s van UBS Asset Management heeft de kaap geslecht van een miljard dollar.

Volgens UBS AM is dat een teken dat Europese beleggers het belang van ESG onderkennen in hun beleggingsportefeuilles. De duurzame ETF’s gebruiken benchmarks op basis van ESG-ratings, screening op controversiële activiteiten en uitsluitingsbeleid.

UBS is de vierde ETF-aanbieder in Europa, maar wel de snelst groeiende onder de Europrse aanbieders. Begin dit jaar kregen 52 van de 208 UBS ETF’s een notering op Euronext Amsterdam.

UBS voorspelt een gemiddelde jaarlijkse groei met 30% voor de Europese ETF-markt, vooral omdat de particuliere belegger steeds meer in trackers zal gaan beleggen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's