Nieuws

Bullmarkt voor goud

Als de Fed de rente verhoogt breken gouden tijden aan voor goud, zegt beleggingshuis Van Eck.

De laatste weken waren voor beleggers in goud niet de vrolijkste. Na een zeer sterk eerste halfjaar, kwam in augustus de klad erin. Maar geen nood, het kan nog een paar maanden duren, maar daarna zal de bull market worden voortgezet, voorspelt goudexpert Joe Foster van het Amerikaanse beleggingshuis Van Eck.

Beleggers kunnen volgens hem het beste eerst nog even afwachten wat de Amerikaanse Federal Reserve met de rente gaat doen. Het moment dat die besluit de rente te verhogen (in september of december) is het moment gekomen om in te stappen.

Dat klinkt misschien op het eerste gezicht gek. Een hogere rente in de VS betekent immers meestal een hogere dollarkoers en dat is doorgaans niet zo goed voor de goudprijs.

Fear factor

Maar Foster ziet dat anders. In zijn optiek komt een renteverhoging door de Fed veel te vroeg. De economische situatie is er te zwak voor. Daarom verwacht hij dat al snel na de renteverhoging de economie een duikeling maakt, dat de fear factor stijgt en dat de goudprijzen hun weg naar boven zullen hervatten.

Foster vergelijkt de huidige situatie met zes eerder bull markets voor goud sinds 1971. Die duurden allemaal 30 maanden of meer. De huidige bull market is nog maar net begonnen, in december 2015. Tel uit je winst.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie