Nieuws

Hermes: stel risico klant centraal

Topman Saker Nusseibeh van Hermes vindt dat asset managers teveel oog hebben voor producten en te weinig voor risico's van klanten.

Topman Saker Nusseibeh van Hermes vindt dat de vermogensbeheerindustrie teveel oog heeft voor producten en te weinig voor klanten. Klanten van vermogensbeheerders zouden veel meer gestuurd moeten worden op de risico’s van de ‘structureel gebrekkige financiële markten’, aldus Nusseibeh op de website Fund Strategy.

In plaats daarvan worden er financiële producten gelanceerd die inspelen op het behalen van financiële doelen in een laagrentende omgeving, zonder vraagtekens te plaatsen bij de opgerekte huidige waarderingen van beleggingen.

Hij vreest dezelfde reputatieschade voor vermogensbeheerders als banken overkwam na de kredietcrisis. Diezelfde bekrompenheid was kenmerkend voor de jaren in aanloop naar de val van Lehman Brothers, maar toen viel banken de grootste maatschappelijke hoon ten deel.

Verduurzamen

 

Vermogensbeheerders kunnen alleen hun gezicht redden door positieve rendementen op lange termijn te overleggen en het bedrijfsleven aansporen om te verduurzamen.

Volgens Nusseibeh zullen de komende tien jaar voor pensioenfondsen de moeilijkste zijn in hun bestaan. Langetermijnbeleggers moeten zich moeten richten op groei en hun exposure aan lage of negatief rentende beleggingen substantieel afbouwen ten gunste van niet-genoteerde beleggingen met sterke vooruitzichten, zoals vastgoed, private debt en infrastructuur.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie