Nieuws

Pimco voorzichtig met Treasuries

Het vlaggeschipfonds van Pimco schroeft de blootstelling aan Treasuries verder terug, en verlaagt de duratie.

Het vlaggeschipfonds van Pimco schroeft de blootstelling aan Treasuries verder terug en verlaagt de duratie. Het Pimco Total Return Fund, met bijna 86 miljard dollar aan beheerd vermogen ’s werelds grootste actief beheerde obligatiefonds, heeft eind augustus de duratie van de obligatieportefeuille teruggebracht naar gemiddeld 5,27 jaar, tegen 5,44 eind juli. Dat is het laagste niveau sinds mei.

Ook de exposure aan Amerikaans schatkistpapier en obligaties gelinkt aan Treasuries is afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De blootstelling aan staatsobligaties uit de VS zal verder worden afgebouwd, zegt fondsmanager Scott Mather.

De totale blootstelling van het fonds aan schatkistpapier en aanverwante obligaties is afgenomen naar 43%, tegen eerder 46%. Dat blijkt uit cijfers op de website van Pimco. Het fondshuis ziet nog wel waarde in inflatiegerelateerde obligaties en obligaties gedekt door hypotheken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's