Nieuws

Nordea lanceert 'stable' mixfonds

Een dag na de zachte sluiting van het Nordea 1 Stable Return Fund lanceert Nordea een soortgelijk fonds met dezelfde beheerders.

Een dag na de zachte sluiting van het volumineuze Nordea 1 Stable Return Fund lanceert Nordea een soortgelijk fonds met dezelfde beheerders.

Nordea wil met het nieuwe fonds dat een soortgelijke strategie aanhangt inspelen op de grote interesse van beleggers in het Nordea 1 Stable Return Fund, meldt CityWire.

Dit in de IEX 40-fonds opgenomen beleggingsfonds werd zacht gesloten nadat het in de eerste acht maanden van dit jaar negen miljard euro ophaalde, waardoor het fondsvermogen verdubbelde.

Met de zachte sluiting wil het Scandinavische fondshuis de belangen beschermen van bestaande aandeelhouders.

De beheerders van het nieuwe mixfonds zijn dezelfde als die van het Nordea 1 Stable Return Fund. Het fonds mikt op gemiddeld jaarlijks 3% rendement en een volatiliteit van 4%. Dat is 1% minder rendement dan het Nordea 1 Stable Return Fund nastreeft tegen dezelfde volatiliteit. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen