Nieuws

Dringen voor high yield-obligaties

Beleggers kopen massaal high yield en dat heeft effect op de prijzen. Het wordt zo langzamerhand een crowded trade.

High yield-obligaties zijn populair, een beetje te, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van Lipper. Beleggers worden aangetrokken door het hogere risico en bijbehorende rendement. Het iShares iBoxx High Yield Corporate Bond-fonds heeft bijvoorbeeld in 2016 al 12% verdiend, meer dan de 7,8% total return van de S&P 500. 

En de hogere rendementen die met deze beleggingscategorie zijn behaald, zorgen weer voor meer nieuw geld en zo wordt beleggen un high yield een self-fulfilling prophecy.

In 2016 is er al meer dan 6,4 miljard dollar belegd in fondsen die investeren in high yield-obligaties. Over de afgelopen drie jaar was dat 47,7 miljard dollar, aldus WSJ

Ondertussen lopen de prijzen op en de spreads terug. Zo wordt high yield dus steeds minder aantrekkelijk. Steeds meer beleggers zijn bang dat high yield-obligaties hun belangrijkste aantrekkelijke punt zullen verliezen: een positief rendement als de rentes straks wel gaan stijgen.

Maar met centrale banken die nu ook bedrijfsobligaties opkopen, lijken de dwaze dagen op de obligatiebeurs nog niet voorbij. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie