Nieuws

Deutsche AM lanceert obligatie-ETF Azië

Deutsche AM lanceert een ETF die een index volgt met 148 bedrijfsobligaties in dollar uit negen Aziatische landen.

Deutsche Asset Management heeft naar eigen zeggen de eerste ETF gelanceerd die belegt in bedrijfsobligaties uit Azië, behalve Japan, die in dollar noteren. De db x-trackers II iBoxx USD Liquid Asia Ex-Japan Corporate Bond UCITS ETF (DR) krijgt vandaag een notering op de Deutsche Börse. Volgende week volgt de notering op de London Stock Exchange.

Het ETF volgt een index die is samengesteld uit 148 investment grade bedrijfsobligaties uit negen landen. Het gaat om een fysiek ETF met directe replicatie.

Aziatsche obligaties in dollar zijn volgens Deutsche AM een belangrijk en groeiend onderdeel van de wereldwijde obligatiemarkt.

De ETF-feiten

  • De onderliggende index van het ETF is de Markit iBoxx USD Liquid Asia Ex-Japan Corporates Large Cap Investment Grade Index®.
  • Alleen obligatieleningen van meer dan 750 miljoen dollar komen in aanmerking voor opname in de index.
  • De index biedt een rendement van 3,10%, een gemiddelde looptijd van 5,03 jaar en een gemiddelde kredietkwaliteit van A-4.
  • Op 31 augustus 2016 hadden Chinese bedrijfsobligaties het meeste gewicht in de index, met een aandeel van iets meer dan 50%.
  • Bedrijfsobligaties uit Hong Kong en India vertegenwoordigen elk iets meer dan 10%.
  • De jaarlijkse kosten van de ETF bedragen 0,30%. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie