Nieuws

Big pay in Big Apple

Financieel experts krijgen het best betaald in New York. Londen scoort beter dan Zurich vanwege lagere levenskosten.

Fondsmanagers zijn qua inkomen het best af in New York en Londen. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van salarisonderzoeker Emolument.com.

New York steekt er internationaal met kop en schouders bovenuit. Een fondsmanager verdient daar gemiddeld 201.000 Britse pond. Een handelaar gaat richting de 216.000 pond en een financieel consultant 219.000. Alleen juristen zijn minder goed af in the Big Apple.

Zurich, Londen en Parijs volgen New York in die volgorde. Maar Londen haalt Zurich in als ook naar de cost-of-living wordt gekeken. Deze zijn in Zurich extreem hoog. Zo gaat een fondsmanager in Zurich naar huis met een salaris van gemiddeld 138.000 pond, in Londen 125.000 en Parijs 90.000. Maar omdat de levenskosten in Zurich 36% hoger liggen dan in Londen en 37% dan Parijs verliest Zurich een groot deel van zijn aantrekkingskracht. Zurich is zelfs 25% duurder dan New York.

Financiële dienstverlening

Afgezet tegen andere sectoren is de financiële dienstverlening volgens Alice Lequay van Emolument.com nog altijd verreweg de best betaalde bedrijfssector ter wereld. Dat komt vooral door de hoge bonussen die hier betaald worden.

Voor mensen uit andere sectoren is het overigens niet zo fijn als er veel bankiers wonen in hun stad. Het gaat volgens Emolument.com namelijk hand in hand met hoge kosten voor levensonderhoud. Dat komt met name door de prijsopdrijving op de huizenmarkt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen