Nieuws

Must read: De hoe-kan-het-rally?

De hoe-kan-het-rally verklaard, alweer het einde van de euro, viva emerging markets en de verzopen covered bondmarkt.

Actief versus passief
De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Een procentje meer voor de passieve belegger.

IEX Fonds 40: +3,83% (ytd)
IEX Index 20+: +4.85% (ytd)

De hoe-kan-het-rally?
Terwijl aandelenkoersen stijgen in de Verenigde Staten dalen omzetten winsten en marges. En niet alleen in de VS is sprake van een hoe-kan-het rally. Marktvorser James Swanson ziet in de veranderende dynamiek de oorzaak van zoveel tegenstrijdigheid. 

20% winstkans 
Een winstkans van slechts 20% voor covered bondbeleggers. 80% van de covered bondmarkt is volgens HSBC onder water getrokken door het agressieve geldbeleid van centrale banken

1 triljoen euro
Het soepele geldbeleid van de ECB heeft per 1 september de duizelingwekkende kaap genomen van 1.000 miljard euro. Om precies te zijn: 1.001.947,00 euro.

Happy #QE day! The #ECB's QE program has crossed the 'magic' barrier of EUR 1 trillion. pic.twitter.com/PuqJMZYJlQ

QE – The End
JP Morgan bereidt zich voor op het einde van kwantitatieve verruiming en heft waarschuwend het vingertje naar obligatiebeleggers. 

Viva emerging markets
Het is opvallend kalme zomer geweest voor beleggers, maar opkomende markten redden het seizoen. De best presterende fondsmanagers peuterden de afgelopen weken tot 20% rendement uit de regio.

Vol in low vol
Toch is de angst voor volatiliteit enorm. Driedubbele groeicijfers vind je bij low vol ETF’s. Aan de andere kant.. wat kan er in hemelsnaam misgaan?

 

Bonuscultuur
De vorig jaar door minister Jeroen Dijsselbloem ingevoerde bonuswetgeving rammelt. Zo'n 10% van de 109.239 bankmedewerkers die aanspraak kunnen maken op een variabele beloning ontvangt een bonus van meer dan 20% van het vaste salaris. 

Eind van de euro
Of die bonus in de toekomst nog in euro’s wordt uitgekeerd weet Forbes nog niet. Het Italiaanse referendum is de zoveelste test voor de Europese eenheidsmunt. 

Groeischittering
Omdat het en goed nieuws is en zo’n schitterend plaatje. De wereldhandel groeit weer na twee slinkjaren.

Verrassend
Corne van Zeijl brengt slecht nieuws van het macrofront.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie