Nieuws

Te laat voor Amerikaans vastgoed

Beleggers die nu nog willen instappen in Amerikaans vastgoed, zijn aan de late kant, aldus Goldman Sachs.

Vastgoedfondsen, daar schuilen beleggers momenteel graag in, zo blijkt ook uit onze regelmatige asset allocatie-updates. Maar om daar nu nog in te stappen, is te laat, aldus Goldman Sachs. Althans in Amerikaanse vastgoedfondsen. 

Vastgoedfondsen hebben immers al een mooi herstel laten zien. De rit naar boven lijkt een beetje aan het einde. Aan de andere kant, fondsmanagers en assetallocators die nog meer geld in vastgoed willen of moeten stoppen de komende maanden, kunnen de sector nog verder omhoog helpen. Dat is echter volgens Goldman niet genoeg om de dure sector een koopadvies te geven.

Maar in de VS spelen nog andere zaken mee. Zo wordt vastgoed per eind deze maand een aparte sector in de S&P 500. Tot nu toe zaten ze samen met financials - die een beroerde tijd hebben - in dezelfde sector. Straks is dus beter te zien welk rendement vastgoedfondsen hebben gemaakt. 

 

.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus