Nieuws

Zingg naar Vanguard Europa

De Zwitser Andreas Zingg stapt over van BlackRock naar Vanguard om de ETF-tak uit te bouwen.

Vanguard heeft de Zwitser Andreas Zingg verantwoordelijk gemaakt voor de distributie van ETF’s in Europa. Het gaat om een nieuwe positie, die Zingg gaat uitoefenen op het hoofdkantoor van de Amerikaanse asset manager in Zurich.

Zingg werkte eerder voor BlackRockdochter iShares, waar hij het hoofd was voor het Midden Oosten en Afrika. Hij was daarvoor hoofd sales voor iShares in Duitsland en Duitstalig Zwitserland, en werkt eerder als hoofd sales voor UBS Global Asset Management Vanguard hoopt met de aanstelling van Zingg de uitrol van ETF’s in Europa meer armslag te geven.

De Amerikaanse vermogensbeheerder beheert 570 miljard dollar in ETF’s wereldwijd, op een totaal beheerd vermogen van 3.600 miljard dollar. Gekeken naar netto-instroom is Vanguard dit jaar iShares gepasseerd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie