Nieuws

Must read: Betalen voor sparen

Goedkope Amerikaanse largecaps, Buffett is tevreden, negatieve spaarrente is een feit en obligatietekort geluk bij een ongeluk.

Actief versus passief

De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Passief gaat een beheervergoedinglengte op kop

IEX Fonds 40: +3.77% (ytd)
IEX Index 20+: +4.16% (ytd)

Goedkope largecaps
Amerikaanse largecaps zijn stukken minder duur als beleggers zich richten op de 77% waar passieve beleggers iweg van blijven. 

Buffett is tevreden
Warren Buffett is tevreden over het groeitempo van de Amerikaanse economie. The Street noemt hem een economische cheerleader. 

Uitstel
Amerikaanse zakenbanken vragen vijf jaar extra tijd om te voldoen aan nieuwe reguleringseisen.

Beurshausse
JP Morgan brengt in september meer dan vier handenvol bedrijven naar de Amerikaanse beurs.

Gaan voor goud
Goldman en JPMorgan vechten om de goudmarkt in Londen, waarin duizenden miljarden dollars omgaat. 

Negatieve spaarrente
Ons voorland? Enkele Duitse banken zijn over de streep: negatieve spaarrente is een feit.

Chinese expansiedrift
De buitenlandse expansiedrift van het Chinese bedrijfsleven heeft het even moeilijk na het afketsen van twee deals.

Gilty?
De zorgen over het tekort aan Britse staatsobligaties om op te kopen is een storm in een glas water, zegt Goldman Sachs. ING Investment Office gaat een stapje verder en noemt de mislukte aankopen een blessing in disguise: minder staatpapier op de balans van de Bank of England en toch een lagere rente. 

Valuta-oorlog
Het rentewapen is minder effectief om valuta-oorlogen te ontketenen, of gunstige wisselkoersen te creeeren. Sommige valuta bewegen anders dan gedacht na renteverlagingen door centrale banken

Schaarste
Mogelijk wacht de ECB hetzelfde probleem als de Bank of Engeland met het opkoopprogramma van Europese bedrijfsobligaties

Europa-momentum?
De Duitse economie is het afgelopen kwartaal twee keer zo hard gegroeid als verwacht.

Hoera voor cryptovaluta
Een signaal dat grote beleggers cryptovaluta serieus nemen? Een dark pool waar institutionele beleggers grote hoeveelheid bitcoins kunnen verhandelen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie