Nieuws

Stieren sorteren voor in de VS

De stieren verdringen de beren in de Verenigde Staten, maar strateeg van CitiGroup Tobias Levkovich ziet beren op de weg.

De stieren verdringen de beren op de Amerikaanse beurs, maar aandelenstrateeg van CitiGroup Tobias Levkovich ziet beren op de weg. De belangrijkste Amerikaanse aandelenstrateeg van CitiGroup Tobias Levkovich ziet de stieren voorsorteren op de beren in de Amerikaanse aandelenmarkt, vertelt hij tijdens een interview met Bloomberg.

Hij noemt daarvoor drie belangrijke signalen: het sentiment verbetert, hoewel dat volgens de strateeg een contra-indicator is, en een reden om minder optimistisch te zijn over de vooruitzichten voor Amerikaanse aandelen.

De correlaties tussen de vijftig S&P 500-aandelen met de zwaarste weging zijn gedaald van 86% naar minder dan 20%. In tijden van crisis wordt alles vloeibaar en verdwijnen alle correlaties. Een toename betekent volgens Levkovich dat beleggers hun macro-angst van zich af hebben geschud. “Ook dit is dus meer een waarschuwingssignaal.”

Instroom ETF's

Als derde signaal noemt Levkovich de meer dan 30 miljard Amerikaanse dollar, die in juli is gestroomd in Amerikaanse aandelen-ETF’s. Niet zozeer low volstrategieën maar ETF’s met de S&P 500, Russell 2000 en Nasdaq als onderliggende index werden gezocht. “Beleggers jagen tot op zekere hoogte het het marktrendement weer na.” 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie