Nieuws

Van Lanschot koopt private bank Staalbankiers

Van Lanschot neemt voor 16 miljoen euro de klanten en private bankingactiviteiten over van Achemadochter Staalbankiers.

Van Lanschot neemt voor 16 miljoen euro de klanten en private bankingactiviteiten over van Achemadochter Staalbankiers. De definitieve overnameprijs kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het definitieve bedrag aan beheerd vermogen dat overkomt naar Van Lanschot. Dat maken Van Lanschot, Achmea en Staalbankiers vandaag bekend.

Het totaal beheerd vermogen van Van Lanschot neemt door de transactie met circa twee miljard euro toe. Het gaat om circa 1,7 miljard euro aan belegd vermogen, 280 miljoen euro aan spaargeld en een beperkt effectenkredieten. Daarnaast treden ook 25 private bankers en beleggingsspecialisten van Staalbankiers in dienst bij Van Lanschot.

Private banking is voor Achmea geen kernactiviteit. Het concern wil zich concentreren op de verzekeringsactiviteiten. Van Lanschot, Achmea en Staalbankiers verwachten de transactie af te ronden in het vierde kwartaal van dit jaar, vooropgesteld dat DNB groen licht geeft en de ondernemingsraden van Van Lanschot en Achmea akkoord gaan met de overname.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen