Nieuws

Bill Gross raadt obligaties af

Fondsmanager Bill Gross van Janus Capital raadt aan om in goud en grond te beleggen in plaats van obligaties en aandelen.

Fondsmanager Bill Gross van Janus Capital raadt aan om in real assets zoals goud en grond te beleggen in plaats van obligaties en aandelen.

In zijn meest recente outlook schrijft de obligatiespecialist en gewezen topman van Pimco dat het meest logische antwoord van beleggers is op de huidige lage rendementen en hoge risico’s is om de risico’s terug te schroeven en te accepteren dan rendementen onder het historisch gemiddelde liggen.  

“De kans op negatieve rendementen en vermogensverlies neemt bij veel asset classes toe, tenzij de nominale groei op een acceptabel niveau terugkeert. Ik houd niet van obligaties en ook niet van aandelen of private equity. Real assets zoals goud, grond en materiele activa die met een korting gekocht kunnen worden behoren tot mijn favoriete categorieën.”

Teveel risico

Volgens Gross staat het financiele systeem op springen omdat veel beleggingen teveel risico herbergen en te weinig rendement bieden. Zonder fatsoenlijke groei kunnen bedrijven en consumenten met schulden alleen aan hun finanicele verplichtingen voldoen door meer schulden aan te gaan, waardoor de wereldeconomie evolueert naar een Ponzi-schema, en op gegeven moment implodeert.

De Verenigde Staten heeft volgens Gross 4% groei nodig, de eurozone 3 tot 4% en Japan 2 tot 3%.Gross heeft zelf veel eigen geld belegd in het Janus Global Unconstrained Bond Fund.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie