Nieuws

Japan stimuleert opnieuw economie

Japan heeft een enorm pakket fiscale stimuleringsmaatregelen gepresenteerd om de economie aan te jagen.

Japan heeft een pakket fiscale stimuleringsmaatregelen ter waarde van 13,5 miljard yen (117 miljard euro) bekend gemaakt om de economie aan te jagen.

Premier Shinzo Abe voert onder andere de investeringen in infrastructuur op, zoals het verbeteren van havenfaciliteiten en de aanleg van een hogesnelheidslijn. Mensen met lage inkomens krijgen financiële ondersteuning, zodat de consumentenbestedingen toenemen.

De maatregelen zijn onderdeel van het economische masterplan van de Japanse premier, bedoeld om af te rekenen met bijna twee decennia van deflatie en economische groei aan te jagen.

Volgens analisten kan het pakket de economie dit jaar met 0,4% extra laten groeien, maar bedraagt de groei volgend jaar slechts 0,04%. De regering zelf denkt dat de groei van de tweede economie van de wereld 1,3% hoger kan uitkomen op korte termijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's