Nieuws

Must read: Olie in bearmarkt

Bearmarkt voor olie, zilver glanst, PMI-verwarring uit China, noodklok over obligaties, de value trap en hoogdividendvliegers.

Winkelwagentje

We trappen de maand af met een overzicht van de waarderingen van 's werelds belangrijkste beleggingen. Welke zijn goedkoop en welke duur ten opzichte van het historisch gemiddelde?

Hoogdividendvliegers

Deze checklist is de opmaat voor het vinden van de hoogvliegers onder de hoogdividendaandelen.

Confucius over PMI

Het Chinese PMI-cijfer volgt een verwarrend drieporenbeleid: de dienstensector bereikt de hoogste stand in zeven maanden, de zware industrie sukkelt weg, terwijl kleine maakbedrijven het daarentegen uitstekend doen.

Bearmarkt voor olie

Bloomberg legt het nog een keer uit met drie heldere grafieken: bearmarkt voor olie, een markt zonder winnaars en de huidige prijsdlaing is echt anders dan de vorige.

Noodklok voor obligaties

Oud-Fed baas Alan Greenspan luidt de noodklok over dure obligaties. En waarom doen Amerikaanse aandelen het zo goed? Vraag het diezelfde obligatiemarkt.

Alpha tappen

De bronnen om alpha uit te tappen verplaatsen zich.

Edelmetalenmania

De edelmetalenmarkt kent een winnaar, ook volgend jaar. Het is niet goud, maar wel olympisch. En het kan tot in 2017 duren.

De budgetraket

In 1870 en 1913 wist de Nederlandse overheid zich goed te beheersen. Daarna ging het goed mis. De explosie in overheidsuitgaven als percentage van het bbp. 

Cash & Carry

Buitenlandse beleggers kopen Treasuries vanwege de carry trade. Maar die verliest zijn aantrekkingskracht.

Renteperikelen

Fed gaat rente sneller verhogen dan gedacht, denkt de invloedrijke Fed-bankier William Dudley.

Waardevol of waardeval?

CNBC waarschuwt voor de Value Trap 

Dode sterren

Prince en David Bowie tonen aan: de een zijn dood is de andere webwinkel zijn brood… 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie