Nieuws

Bill Gross raakt co-beheerder kwijt

Kumar Palghat staat Bill Gross niet meer bij in het beheer van het Janus Global Unconstrained Bond Fund.

Kumar Palghat staat obligatiegoeroe Bill Gross niet meer bij in het beheer van het Janus Global Unconstrained Bond Fund waarin 1,5 miljard dollar is belegd. In plaats daarvan gaat hij samen met Nick Maroutsos een nieuwe actieve obligatie-ETF beheren, maakt Janus Capital bekend.

De samenwerking tussen het duo heeft een jaar geduurd. Janus Capital Group onthoudt zich van commentaar, schrijft Wall Street Journal. Gross gaat het vlaggeschipfonds Janus Global Unconstrained Bond Fund alleen leiden.

Palghat volgde in 2014 Gross van Pimco naar Janus Capital. Hij werkte eerder als senior investment officer bij de Wereldbank en het IMF, voordat hij in 2007 een eigen bedrijf begon. Hij noemde Gross in een interview zijn voorbeeld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie