Nieuws

Must read: Allemaal door een deur

Beleggers in Europese aandelen capituleren, meer QE in Japan, allemaal door de defensieve deur en tegenwind voor emerging markets.

 

Actief versus passief
De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Beide indices kruipen verder omhoog, passief op kop.

IEX Fonds 40: +3,35% (ytd)
IEX Index 20+: +3,76% (ytd)

Extra QE in Japan

Speculatie over nieuwe kwantitatieve verruiming in Japan steekt de kop op. Wat en voor heoveel geld kan de Bank of Japan nog opkopen? De yen wiebelt en de negatieve rente wordt nog negatiever in afwachting van de eventuele aankondiging vrijdag.  

Europese aandelen capituleren

Waarom beleggers Europese aandelen hebben opgegeven

Cash is koning

Het leek mee te vallen met de Brexit, maar Amerikaanse bedrijven houden steeds meer cash aan terwijl de durf om te investeren het leek te winnen.

Dividendbeleggen

Het dividendrenement van veel S&P 500 aandelen is hoger dan de coupon van Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar.

Met zijn allen door de deur

Als beleggers allemaal tegelijk door dit defensieve deurtje willen dan staat ze nog heel wat te wachten.

Cursus verwachtingsmanagement 

Inkomensbeleggers hebben een cursus verwachtingsmanagement nodig, vindt een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders.

Hedgefondshoofdpijn

Volgens Financial Times gaat het helemaal niet goed met hedgefonds na de Brexit. Het kapitaal is flink eruit gestroomd in juni. En dan helpt deze potentieel nieuwe Madoff ook niet echt  mee om het imago van de sector te verbeteren.

Vast goed

Teken van de tijd? Beleggers zitten nog liever in Britse vastgoedfondsen dan hedgefondsen ondanks sombere prognoses voor de Britse vastgoedmarkt. 

Dubai is het nieuwe Zwitserland

Miljardairs en miljonairs vinden het niet meer zo gezellig in Zwitserland. Singapore en Dubai zetten de lokdozen klaar.

Hoe robots vermogensbeheer overnemen

Tegenwind

De tegenwind voor opkomende markten blaast zichtbaar door deze grafiek.

Onder water

6,5 miljoen Nederlandse pensioenen staan onder water, zegt DNB. 

Whatever it takes

Terug in de tijd. Vier jaar nadat Mario Draghi zei er alles aan te doen om de euro te redden.

Gemengde gevoelens

De impact van al die negatieve rente op de prestaties van mixfondsen 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie