Nieuws

Must read: Olie is de nieuwe Brexit

Olie is de nieuwe Brexit, geestverruimende geldverruiming, Chinese beurs 'angstig' kalm, GTST op Wall Street en hoera voor Shell.

Actief versus passief
De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Beide indices gaan met muizesntapjes omhoog.

IEX Fonds 40: +3,12% (ytd)
IEX Index 20+: +3,83% (ytd)

Haai achter de boot

Na de Brexit - een goudvis - is olie de nieuwe, grootste haai achter de boot waarin beleggers bibberen. Een prijsdaling van 18% ten opzichte van de piek in juni. Morgan Stanley waarschuwt voor een verdere val, terwijl de OPEC meer olie uit de grond pompt dan ooit.

in de olie

Als het over goedkope olie gaat vallen snel de woorden faillissement, Amerikaanse energiesector, default rate en high yieldobligatie. Een kans van een op vier dat de rechter het vonnis velt.

Chinese haai

Er is ook een grote haai achter de boot verdwenen. De Chinese beurs is als een rimpelloze vijver op een windstille dag.

Rapportcijfer

53 Europese banken wachten als bange schooljongetjes op het rapportcijfer van de Europese Bankenautoriteit na de stressttest. Dat komt vrijdag.

Beter na de Brexit

Hedgefondsmanagers konden na de Brexit eindelijk weer een feestje vieren. 

De geldpers

Geestverruimend of geldverruimend? ECB en Bank of Japan halen maandelijks voor 180 miljard Amerikaanse dollar aan beleggingen uit de markt. QE groter dan ooit. De trading desk van Franklin Templeton verwacht nog meer vuurwerk.

Pond en euro

De 'stabiele' euro is minder goed bestand tegen marktschokken dan de 'wiebelige' pond. 

Opkomende markten

Waarom opkomende markten het goed doen? Een land, een handelsoverschot.

Goede tijden, slecthe tijden

Of het nu goed gaat of slecht, beleggers blijven Amerikaanse aandelen kopen. Daar is een goede reden voor, schrijft de Wall Street Journal.

Shell

Shell nog altijd op plek vijf in de Fortune 2016 Global 500 Companies. Onder de nieuwkomers: 13 Chinese bedrijven. China huisvest nu 100 van 's werelds grootste bedrijven.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie