Nieuws

S&P waarschuwt voor ‘Crexit’

S&P Global Rating waarschuwt voor een creditbubbel, een zogeheten ‘Crexit’.

S&P Global Rating waarschuwt voor een creditbubbel, een zogeheten ‘Crexit’. In de komende jaar stijgt de omvang van de uitstaande bedrijfsobligaties naar 75.000 miljard dollar, tegen 51.000 miljard nu. Dat is 5.000 miljard meer dan de vorige schatting van S&P. Het percentage bedrijven met hoge schulden schiet omhoog, terwijl het aantal bedrijven dat niet in staat is om zijn schulden af te lossen dit jaar het hoogste niveau sinds 2009 heeft aangetikt.

“Dit kan niet eeuwig doorgaan. Steeds meer bedrijven steken zich diep in de schulden. Dat roept de vraag op of zij op lange termijn aan hun verplichtingen kunnen voldoen, ondanks de huidige lage rente,” aldus S&P.

De kredietbeoordelaar hoopt op een afname van het tempo waarin bedrijven zich in de schulden steken. Anders wacht markten mogelijk een ‘Crexit’ waarbij obligatieprijzen kelderen, verliezen zich opstapelen en de risicovolle Chinese schuldmarkten imploderen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen