Nieuws

Vermogensbeheerders vergelijken

"Wij helpen particulieren om slimme financiële keuzes te maken," zegt Stephan Freelink van Beleggingsmatch.nl.

Even voorstellen: elf Nederlandse fintechbedrijven die de financiële orde uitdagen. Nederland, en dan vooral Amsterdam, is een broedplaats van hippe en intelligente fintechbedrijven. Voor de traditionele financiële partijen zijn deze disruptors zowel een bedreiging als een kans.

Stephan Freelink van Beleggingsmatch.nl 
Business: : Onafhankelijk vergelijkingsplatform van retailbeleggingsdiensten 
Uitvalsbasis: Rijswijk

Beleggingsmatch.nl vergelijkt de diensten en producten van ruim honderzestig banken, brokers en vermogensbeheerders op meer dan vijftig variabelen. Het is de Independer van de beleggingswereld, maar dan onafhankelijk. “Wij helpen particulieren om slimme financiële keuzes te maken. Dat doen wij door informatie te verzamelen en met handige instrumenten de beleggingsmarkt voor consumenten begrijpelijk en transparant te maken,” vertelt Stephan Freelink die samen met Bart Spronk in 2013 Beleggingsmatch. nl oprichtte en bestuurt.

Verdienmodel? Freelink: “Als een bezoeker van Beleggingsmatch kiest voor een product of dienst ontvangen wij een eenmalige leadvergoeding. Ook kunnen klanten Beleggingsmatch.nl rechtstreeks betalen voor hun diensten.” De vergelijkingssite wordt overigens niet alleen bezocht door consumenten.

Ook de financiële industrie zelf weet het platform te vinden. “Om te zien wat de concurrenten doen. Wij maken de kosten van beleggingsdiensten inzichtelijk,” aldus Freelink.


 

Maak kennis met de andere disruptors in de polder


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Assetallocatie