Nieuws

Pritle heeft Europese ambities

"Wij willen de meest gebruikte en gewaardeerde vermogensbeheerder van Europa worden," aldus Thomas Bunnik van Pritle.

Even voorstellen: elf Nederlandse fintechbedrijven die de financiële orde uitdagen. Waarin een klein land ook groot kan zijn. Nederland, en dan vooral Amsterdam, is een broedplaats van hippe en intelligente fintechbedrijven. Voor de traditionele financiële partijen zijn deze disruptors zowel een bedreiging als een kans.

Thomas Bunnik van Pritle
Business: Robo-advies
Uitvalsbasis: Amsterdam

Pritle is een moderne online vermogensbeheerder die u graag helpt meer uit uw geld te halen. Beleggen bij Pritle is al mogelijk vanaf 10 euro en tot wel 70% meer kostenefficiënt dan bij vele banken en traditionele vermogensbeheerders,” aldus de website van Pritle.

Voor 0,5% per jaar zorgt Pritle dat op basis van opgegeven doelen wordt belegd, inclusief dashboard dat toont hoe de portefeuille zich ontwikkelt. Onderliggende fondsen kosten additioneel gemiddeld 0,2%. Pritle is van 2014 en zette zich in 2015 op de kaart met de overname van Fundix. Bij het bedrijf werken nu nog 31 mensen, maar volgens Thomas Bunnik zal het daar niet bij blijven.

“We groeien als kool.” Bunnik zette Pritle samen met twee compagnons op omdat ze op basis van tech een enorme kans zagen vermogensbeheer te moderniseren, zoals dat ook in de wereld van brokers is gebeurd. Transparantie, begrijpelijkheid, risicobeheersing en lage kosten vormen de kernwoorden.

Op 16 oktober 2015 ging Pritle live in Nederland. Inmiddels is de robo-adviseur ook actief in België en staat verdere expansie op het programma. Winst maakt Pritle nog niet en dat zal de komende jaren ook niet gebeuren, zegt Bunnik. “We blijven vol investeren in groei.” De ambitie van Bunnik & Co is stevig.

“Wij willen de meest gebruikte en gewaardeerde vermogensbeheerder van Europa worden.” Dat hoeft niet ten koste te gaan van de banken. Bunnik: “Er zijn al contacten om samenwerkingen aan te gaan, onder de eigen merknaam of via onze technologie. Het kost minstens twee jaar om zo een platform op te zetten. Daarom beginnen de meeste banken niet zelf met robo-advies.”


 

Maak kennis met de andere disruptors in de polder.


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Assetallocatie