Nieuws

Fintech en ESG drijvers industrie

In 2030 bezitten millennials en generatie x de helft van het wereldwijd beheerde vermogen, goed voor een boom in robo-advies en ESG.

In 2030 is de helft van het wereldwijd beheerde vermogen afkomstig van millennials en generatie X. Dat zorgt voor een boom in robo-advies en ESG. Dat stellen adviesbureau Deloitte en de Luxemburgse belangenvereniging van fondshuizen (Alfi) in een whitepaper, getiteld How can Fintech facilitate fund distribution.

Vermogensbeheerders moeten met hun marketing zien in te springen op de normen en waarden die generatie X, de generatie geboren na de babyboomgeneratie, en millennials, geboren tussen 1980 en 2000, aanhangen. Millennials en generatie X zullen bijvoorbeeld beleggingen in fossiele brandstoffen verruilen duurzame energie en hun beleggingsportefeuille willen stroomlijnen met hun economische en maatschappelijke overtuigingen.

 

Millennials nemen ook vaker een doe-het-zelfhouding aan bij het beleggen doordat een meerderheid zegt geen vertrouwen te hebben in financiële adviseurs en denkt zelf betere rendementen te kunnnen behalen op de beurs. Die overtuiging geeft de robo-adviseur de wind in de wieken, die tegen 2025 10 tot 14% voor rekening neemt van het momenteel totaal beheerde vermogen van 29.000 miljard in de Verenigde Staten, tegen nu geen 0,1%.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie