Nieuws

Betterment beheert meer dan 5 miljard

Het beheerd vermogen van de Amerikaanse robo-adviseur Betterment is door de vijf miljard dollar geschoten.

Het beheerd vermogen van de Amerikaanse robo-adviseur Betterment is door de vijf miljard dollar geschoten. Dit is de eerste keer dat een onafhankelijke aanbieder van geautomatiseerd vermogensbeheer deze vermogensgrens is gepasseerd. 

Vergeleken met traditionele vermogensbeheerders is Betterment natuurlijk nog erg klein, maar in de afgelopen achttien maanden is het hard gegaan, aldus Bloomberg. Toen groeide het beheerd vermogen van een miljard dollar naar vijf miljard dollar. Amerikaanse consultants verwachten dat het beheerd vermogen van beleggers bij robo-adviseurs zal groeien van 0,5% naar 5,6% van het totaal beheerd vermogen in 2020.

Het lijkt er dus op dat Betterment veel verder kan groeien. Betterment is bedacht door Jonathan Stein, die tijdens zijn studie begon met beleggen. 

"Ik had wat geld over voor mijn studie,” vertelde hij vorig jaar aan ons. Dat belegde hij geheel in aandelen Enron, de roemruchte energiereus die in 2001 failliet ging. “Ik kocht op een koers van twintig dollar en zag de waarde geheel verdampen.” Wat te doen?

"Een belegger moet als missie hebben zijn kapitaal te doen groeien.” Ofwel te verbeteren: de naam Betterment was geboren. Zijn eerste blauwe oog op de markt deed Stein beseffen dat hij een adviseur nodig had die een samenhangende totaalvisie bood.

 

Lees ook: Robo-advise in de polderVermogensbeheer online met ETF's

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie