Nieuws

Verkoop ETP’s op nieuw record

ETFGI meldt dat het wereldwijd belegd vermogen in exchange traded products een nieuwe recordhoogte heeft bereikt.

Onderzoeker ETFGI meldt dat het wereldwijd belegd vermogen in exchange traded products een nieuwe recordhoogte heeft bereikt. Eind juni staat de teller op 3,177 biljoen dollar, dat in totaal is belegd in indexproducten. In de afgelopen maand is er 31,38 miljard dollar aan nieuw vermogen ingestroomd, voor de 29e maand op rij een netto-instroom. Passieve aandelenfondsen zagen de grootste instroom, gevolgd door fixed-income producten en grondstoffen. 

Ook indexproducten met een notering in de VS, Japan en Canada bereikten in juni nieuwe pieken. Dit jaar gerekend tot eind juni is wereldwijd al 122,71 miljard dollar in deze producten gestroomd. Dat is minder dan een jaar geleden. Toen stond de teller rond deze tijd al op ruim 152 miljard. 

Markten en beleggers werden meegezogen in de chaos die ontstond na de verrassende keuze van de Britten om de EU vaarwel te zeggen. De volatiliteit nam sterk toe. Er is nog steeds veel onzekerheid in de markt vanwege de onbeantwoorde vragen hoe het nu verder gaat en wat een Brexit voor gevolgen heeft, stelt Deborah Fuhr van ETFGI. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie