Nieuws

AUM alternatieve beleggingen groeit

De populariteit van alternatieve beleggingen groeit. Meeste vermogen zit in vastgoed, hedgefondsen en private equity.

De populariteit van alternatieve beleggingen groeit gestaag. De honderd grootste aanbieders van alternatieve beleggingen hadden in 2015 gezamenlijk 3,6 biljoen dollar onder beheer, schrijft Fundseurope.

Uit onderzoek van Willis Towers Watson blijkt dat drie alternatieve strategieën zo’n driekwart van alle vermogen onder beheer hebben. Vastgoed heeft met 34% het grootste marktaandeel, gevolgd door hedgefondsen (21%) en private equity (18%). 

BlackStone is de grootse aanbieder in private equity en vastgoed, maar ook de grootste in fund of hedgefunds. Bridgewater Associates is de grootste hedgefonds manager. Pimco mag zich de grootste commodities manager noemen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus