Nieuws

Nieuwe Global Strategist Pimco

Pimco heeft een nieuwe Global Strategist voor opkomende markten aangesteld. Gene Frieda gaat deze rol vervullen.

Pimco heeft een nieuwe Global Strategist voor opkomende markten aangesteld. Gene Frieda gaat deze rol vervullen. Daarnaast is ook Yacov Arnopolin aangetrokken. Hij wordt portefeuillebeheerder opkomende markten. Beiden zijn werkzaam op het kantoor van Pimco in Londen.

Volgens Pimco zijn de aanstellingen het bewijs dat de vermogensbeheerder toptalent blijft aantrekken. "In 2016 zijn al 130 nieuwe werknemers aangetrokken. Daarbij gaat het om veertien portefeuillebeheerders. Verder zijn 20 beleggingsprofessionals op het gebied van alternatieven, klantanalyse, vastgoed en macro-economie toegevoegd.”

Pimco werd in het najaar van 2014 opgeschrikt door het vertrek van Bill Gross, de voornaamste fondsbeheerder bij Pimco. Hij vertrok na een conflict binnen het management. Een belangrijk deel van het ingelegde kapitaal stroomde sindsdien weg.

Talentvolle beheerders

Pimco en Gross zijn nog altijd in een juridisch gevecht verwikkeld. Met de aankondiging lijkt Pimco te willen zeggen dat het nog altijd in staat is om talentvolle beheerders aan te trekken. Gene Frieda komt van Moore Capital Management. Hij was daar een partner en werkzaam als Global Strategist.

Moore zit onder andere in het Expert Panel on Financing Global Education van de Verenigde Naties. Arnopolin is afkomstig van Goldman Sachs Asset Management. Daar hield hij toezicht op het beheer van obligatieportefeuilles in opkomende markten.

Frieda zal bij Pimco rapporteren aan Andrew Balls, Managing Directer en Chief Investment Officer Global Fixed Income bij Pimco. “De context van lagere grondstofprijzen en de sterkere dollar biedt ruimte aan een constructieve visie op opkomende markten”, aldus Balls. “Het zijn dan ook spannende tijden om twee zulke getalenteerde beleggingsprofessionals als Gene en Yacov het team van Pimco te zien versterken.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie