Nieuws

Staatschuldrally is overdreven

De vlucht naar de veilige vastrentende havens is overdreven, zegt Goldman Sachs. "Brexit rechtvaardigt dalende rentes niet."

De vlucht naar de veilige vastrentende havens is overdrijven, zegt Goldman Sachs. "Brexit rechtvaardigt de dalende rentes niet." Obligaties die als veilig worden gezien, zijn op dit moment gewild vanwege de angst voor lagere groei of erger nog, een recessie.

Volgens rentestrateeg Rohan Khanna van Goldman Sachs is de impact van de Brexit op de wereldeconomie echter beperkt. Het weerhoudt de Federal Reserve (Fed) niet van een renteverhoging dit jaar.

De staatschuldrally die na de Brexit aanving heeft de Amerikaanse tienjaarsrente onder de 1,40% geduwd. Ook onder andere de Duitse, Britse, Japanse en Zwitserse rente staat op een historisch laag niveau. De Nederlandse tienjaars ging vandaag voor het eerst onder nul.

Volgens JP Morgan wordt 36% van de totale markt voor staatsobligaties inmiddels tegen een negatieve rente verhandeld, in totaal 10.000 miljard dollar. Duizend miljard dollar aan bedrijfsobligaties kent eveneens een rentecoupon onder de 0%. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen