Nieuws

Forse AFM-boete Binck voor Alex

De AFM heeft BinckBank een stevige boete opgelegd voor onduidelijke en misleidende reclame voor Alex Vermogensbeheer.

De AFM heeft BinckBank een stevige boete opgelegd voor onduidelijke en misleidende reclame voor Alex Vermogensbeheer. De hoogte van de boete is 750.000 euro, en gaat over reclames die zijn gemaakt in de periode tussen september 2012 en augustus 2014, maakt BinckBank vandaag bekend in een persbericht.

In televisiereclames schermde Binck met fraaie historische rendementen voor Alex Vermogensbeheer. De vermogensbeheerder liep in de tweede helft van 2014 tegen forse verliezen op, terwijl de beurs een opgaande lijn vertoonde. Teleurgestelde beleggers trokken hun geld terug, en startten claimprocedures.

In maart dit jaar legde de financiële toezichthouder BinckBank ook al een boete op van 500.000 euro voor het 'niet tijdig melden van transacties in financiële instrumenten aan de AFM'. Het ging om transacties in de over-the-counter-markt. BinckBank zegt de inhoud van het boetebesluit te bestuderen en de mogelijkheid om in beroep te te onderzoeken. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen