Nieuws

Briand hoofd ESG bij MSCI

MSCI heeft het takenpakket van hoofd onderzoek Remy Briand uitgebreid met ESG en vastgoed.

MSCI heeft het takenpakket van hoofd onderzoek Remy Briand uitgebreid met ESG en vastgoed. Volgens de Amerikaanse indexprovider zijn producten en diensten rondom ESG en vastgoed cruciaal om de toekomstige groei te waarborgen. Briand blijft ook het 150-koppige onderzoeksteam aansturen van de indexaanbieder dat producten en inzichten levert aan institutionele beleggers.

Onder de leiding van Briand introduceerde MSCI tussen 2007 en 2014 onder meer frontier market, minimum volatility indices en andere niet-marktgewogen indices. Voor zijn aanstelling bij MSCI werkte Briand als portfoliomanager en hoofd onderzoek bij Credit Lyonnais Asset Management in Paris.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus