Nieuws

Brexit goed voor Aziatische markten

Het aanstaande vertrek van de Britten uit de EU zorgt voor kansen voor Aziatische beleggers, aldus AXA IM.

Het aanstaande vertrek van de Britten uit de EU zorgt voor kansen voor Aziatische markten. Dat zegt Mark Tinker van vermogensbeheerder AXA. Tinker is verantwoordelijk voor AXA IM Framlington Equities Asia. Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is hoe de precieze relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk vorm gaat krijgen, denkt Tinker dat het vertrek uit de interne markt aantrekkelijke mogelijkheden biedt voor talloze Aziatische landen.

Het Verenigd Koninkrijk is immers de vijfde economie ter wereld. Het is ook de op vier na grootste importeur ter wereld van Aziatische producten. Voor veel landen wordt het aantrekkelijk om handelsverdragen te sluiten met het Verenigd Koninkrijk.

Dan zijn ze bevrijd van de tariefmuur die nu nog rondom de interne markt is opgebouwd. Volgens Tinker heeft Zuid-Korea zich al gemeld om bilaterale onderhandelingen te gaan voeren over een nieuw handelsverdrag. Hij denkt dat andere landen in de rij staan om een dergelijk verdrag te sluiten.

Deep value investor

Dat is echter allemaal pas relevant voor de wat langere termijn. Op dit moment zijn er mogelijkheden voor beleggers die kunnen profiteren van de onrust die de onverwachte beslissing voor een Brexit heeft veroorzaakt. Tinker noemt hen deep value investors. Het probleem volgens Tinker is dat veel beleggers zich deze houding niet kunnen veroorloven.

Het risico om weliswaar juist te hebben gegokt, maar niet op het juiste moment – te vroeg in dit geval – is volgens hem te groot. Op korte termijn geldt dat een renteverhoging door de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, minder waarschijnlijk is op de korte termijn. De Europese Centrale Bank zal op haar beurt vrijwel zeker doorgaan met het opkoopprogramma waaraan de bank zich heeft gecommitteerd. Dat laatste is goed voor grote Europese bedrijven en de Europese vastgoedsector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie