Nieuws

CTA’s profiteren van risicomijding

CTA’s profiteren van het risicomijdende gedrag van beleggers. Het is de best presterende hedgefondsstrategie deze maand.

De marktstress is de laatste tijd fors toegenomen, beleggers bouwen in de aanloop naar het Britse referendum risicoposities af. Een proces waarvan met name CTA’s profiteren, meldt Lyxor in de wekelijkse analyse van de kapitaalstromen binnen de hegefondssector. Ook strategieën gericht op fusies en overnames presteerden goed.

Het referendum is niet de enige onzekerheid in de markten. Macrocijfers in de Verenigde Staten roepen de vraag op of de Fed de rente voor de zomer wel kan verhogen, iets wat bevestigd werd door de uitkomst van de FOMC-vergadering.

Verder uitstel van een normalisatie van de rente wekt in de markt ook twijfel op over de effectiviteit van het monetaire beleid in Japan en Europa, vooral als die economieën de steun verliezen van hun eigen valuta. Als gevolg daarvan zijn deze markten teruggevallen. Lyxoir verwacht dat de tijdslijn van het rentebeleid in de VS een belangrijke factor blijft voor macro- en CTA-fondsen. Global macrostrategieën hebben het moeilijk, en hebben deze maand al  een verlies van 3,6% moeten incasseren.

CTA's duidelijke winnaar

CTA’s en met name lange termijn CTA-fondsen zijn de duidelijke winnaars van het risicomijdende gedrag onder beleggers. CTA’s profiteerden ook van een verdere daling van de obligatierente aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Het is de nog toe best presterende strategie deze maand, met een positief rendement van 3%. Vermogensbeheerders kiezen vaker voor CTA’s blijkt uit data.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen