Nieuws

Hoofd dividend weg bij Pimco

Het hoofd dividendaandelen Brad Kinkelaar is overbodig geworden bij Pimco.

Vermogensbeheerder Pimco schrapt 3% van het wereldwijde personeelsbestand. Het gaat om 68 banen, meldt Citywire. Onder meer het hoofd dividendaandelen Brad Kinkelaar is overbodig geworden door een herstructurering van het actieve divendaandelenteam. Hij stond aan het hoofd van acht aandelenfondsen.

Kinkelaar is bijna vijf jaar werkzaam geweest voor het Amerikaanse fondshuis. Eerder werkte hij als managing director en portfoliomanager bij Thornburg Investment Management en als beleggingsanalist voor State Farm Insurance Companies.

Na het vertrek van boegbeeld en mede-oprichter Bill Gross in september 2014 geleden kampt Pimco met aanhoudende uitstroom uit zijn fondsen. Uit het vlaggeschipfonds, het Pimco Total Return fund, is na de overstap van Gross naar Janus Capital meer dan honderd miljard euro gestroomd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen