Nieuws

Zet uw schrap voor een heftige zomer

Beleggers moeten zich opmaken voor een periode van hogere volatiliteit. Een correctie is waarschijnlijk.

Beleggers moeten zich opmaken voor een periode van hogere volatiliteit. Een correctie op de markt is waarschijnlijk. Dat schrift David Fabian in een nieuwsbrief voor vermogensbeheerder FMD Capital Management.

Hij denkt dat de sterke groei op zowel aandelen- als obligatiemarkten niet aan zal houden. Helemaal niet nu commodities en obligaties nieuwe records neerzetten. Beleggers hoeven echter hun beleid niet om te gooien. Gedisciplineerd omgaan met risico is het devies van Fabian.

In februari werd rekening gehouden met een nieuwe recessie. Op dit moment lijken de bomen richting de hemel te groeien. Volgens Fabian hebben veel beleggers de opgaande markt van de afgelopen maanden gemist.

Niet blind instappen

De vrees voor nieuwe tegenvallers was zo groot dat een grote hoeveelheid cash werd aangehouden. Nu blind instappen is echter ook geen goed idee. De kans op een correctie van de markt is in de ogen van Fabian immers groot.

Dat kan het gevolg zijn van een renteverhoging foor de Federal Reserve, problemen rondom de olieprijs, de gebruikelijke zomerblues op de markt, of een technische correctie.

De allocatie van aandelen moet zodanig zijn dat de belegger een dergelijke correctie zonder al te grote problemen kan opvangen. Op het obligatiefront is sprake van een vergelijkbare stemming.

Toekomst ziet er goed uit

Zowel Amerikaanse overheidsobligaties als bedrijfsobligaties hebben een sterke groei laten zien. Dat is vooral het gevolg van buitenlandse vraag. Als de rente op het thuisfront negatief is, dan klinkt de vergoeding van 1,7% voor een Amerikaanse overheidsobligatie met een looptijd van tien jaar ineens toch heel interessant, aldus Fabian.

Hoewel een correctie de komende maanden waarschijnlijk is, is het zaak het vizier op de toekomst gericht te houden. Die ziet er goed uit. Discipline en rustig mogelijkheden afwachten, daar draait het de komende maanden om, aldus Fabian.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen